Sık Sorulan Sorular

Ders Seçme İşlemleri

Marmara Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinin ders alma esaslarını belirleyen 18. maddesinin 8. fıkrası ;

Ders alma esasları

MADDE 18 –

 (1.Fıkra) Öğrencilerin bir yarıyılda alabileceği ders veya uygulamaların toplam sayısı, kayıtlı oldukları öğretim programındaki yarıyıl başına ortalama ders sayısının üç fazlasını aşamaz.

 

(8.Fıkra) GANO’su en az 3,00 olan öğrenciler, bu maddenin 1 inci fıkrasında belirtilen koşullara uymak kaydıyla üst yarıyıllardan/yıllardan ders alabilir.

 

Marmara Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinin ders alma esaslarını belirleyen 18. maddesinin 5. fıkrası ;

Ders alma esasları

MADDE 18 –

(5) Üçüncü yarıyıldan itibaren, yarıyıl başı genel ağırlıklı not ortalaması olan öğrenciler sınamalı öğren(GANO) 1,80’in ve son iki yarıyılındaki her iki yarıyıl ağırlıklı not ortalaması (YANO) 2,00’ın altında ci kabul edilir. Sınamalı öğrenciler ilgili yarıyıl derslerini almayıp, önceki yarıyıllardan önkoşul derslerini göz önünde bulundurarak ders alırlar. Bu durumdaki öğrenciler ayrıca, GANO yükseltme amacıyla önceki yarıyıllarda DD ve DC notu aldıkları dersleri de tekrar edebilirler.

 

1.Ders kaydı döneminde, öğrencilerin üçüncü yarıyıldan itibaren yarıyıl başındaki GANO ve YANO değerlerine bakılarak ilgili yarıyılda sınamalı öğrenci statüsünde olup olmayacaklarına karar verilir.

2.GANO’su 1,80 veya üzerinde olan öğrenci YANO’suna bakılmaksızın normal öğrenci statüsündedir ve ilgili yarıyıl derslerine kayıtlanabilir.

 

3.GANO’su 1,80’in altında olan öğrencinin sınamalı statüde olup olmayacağına ise son iki yarıyılındaki (yaz dönemi hariç) YANO’suna bakılarak karar verilir. Bu YANO’larından herhangi birinin 2,00 veya üzerinde olması halinde öğrenci yine normal statüde kabul edilir ve ilgili yarıyıl derslerine kayıtlanabilir.

 

4.GANO’su 1,80’in altında olan bir öğrencinin son iki yarıyıldaki her iki YANO’sunun da 2,00’nin altında olması halinde öğrenci sınamalı statüde kabul edilir ve ilgili yarıyıl derslerine kayıtlanamaz, ancak önceki yarıyıllardan başarısız olduğu (FD, FF, FG, DZ) veya DD, DC notları ile geçmiş olduğu dersleri tekrar alabilir.

 

5.Sınamalı statüde olan öğrenci takip eden yarıyıllarda sınamalı statüden çıkabilir. Sınamalı statü sadece ilgili yarıyıl için geçerlidir. Her yarıyıl başında ders kaydı esnasında öğrencinin sınamalı statüde olup olmayacağına tekrar bakılır.

 

 6.Sınamalı statüde iken ilgili yarıyıl(lar)da ilgili yarıyıl ders(ler)ini alamayan öğrenci sonraki yarıyıllarda sınamalı statüde olup olmamasına bakılmaksızın geçmiş yarıyıllara ait dersleri önceden almamış olsa dahi alabilir.

 

BYS' de danışman ataması yapılması ve dersin açılması gerekmekte olup konu hakkında Yüksekokulunuz Öğrenci İşleri Bürüsu ile irtibata geçiniz.

İlgili yarıyılda ders seçimi yapan ve danışmanı tarafından onaylanan öğrenci, akademik takvim de belirtilen Ders ekleme ve çıkartma tarihlerinde seçtiği derslerde değişiklik yapabilir.

HIZLI ERİŞİM