Tarihçe

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 23.09.2010 tarihli kararı ile kurulan Yüksekokulumuz, Devlet ve Özel Kurumların ihtiyacı olan hukuk alanındaki nitelikli ara insan gücünün yetiştirilmesini kendisine amaç edinmiştir.

2010 – 2011 eğitim öğretim yılında “Adalet Programı” ile eğitime başlayan Yüksekokulumuza aynı yıl ek kontenjanla 46 öğrenci alınmış olup, Yüksekokulumuz 2011-2012 eğitim öğretim Yılında Adalet programından ilk mezunlarını vermiştir.

Yüksek Okulumuzda 2017 yılında, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol doğrultusunda, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilecek infaz ve koruma memurlarının mesleki eğitimlerini akademik disiplin çerçevesinde almaları ve ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyacı karşılamak üzere “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı” açılmıştır. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı, ilk mezunlarını 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında vermiştir.

Yüksekokulumuz, eğitim öğretim faaliyetlerini Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde sürdürmektedir.

Bu sayfa Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından en son 16.12.2021 11:18:53 tarihinde güncellenmiştir.