Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı

Program Hakkında

Yüksek Okulumuzda 2010 yılında Adalet programı ile eğitime başlanmasının ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol doğrultusunda, 2017 yılında Ceza infaz kurumu çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırarak kendilerini yenilemeleri için Ceza İnfaz ve Güvenlik hizmetleri programını açılmıştır.

Programın Amacı

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programının amacı, ceza infaz kurumları ve çocuk eğitim evlerinde (çocuk ıslahevi) ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev alan meslek elemanları yetiştirmektir.

Mezuniyet Koşulları

Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına (GANO) sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az 2.00 notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS 120’dir. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.

Mezunların İstihdam Alanı

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programını bitirenler, infaz ve güvenlik hizmetleri alanında ön lisans derecesi ile “meslek elemanı” unvanı alırlar ve ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilirler.

MÜFREDAT

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı müfredatı (2018 müfredatı) için linki tıklayınız.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı müfredatı (2017 müfredatı) için linki tıklayınız.

DERS İÇERİKLERİ

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı (2018 müfredatı) ders içerikleri için linki imzalı  tıklayınız.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı (2017 müfredatı) ders içerikleri için linki imzalı  tıklayınız.

Bu sayfa Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından en son 17.10.2023 11:36:53 tarihinde güncellenmiştir.